2 Mei opening Bijlmer Spinoza Festival - in Trouw!

Vanmiddag om 17:00 uur wordt het Bijlmer Spinoza Festival, het kunstproject van Thomas Hirschhorn, geopend; het duurt tot 21:00 uur en gaat door tot 29 juni 2009. Het is onderdeel van Open Source Amsterdam dat 9 mei geopend wordt en van My Name is Spinoza dat op 8 mei start - zie hier het blog met alle informatie en hieronder is via het plaatje door te klikken naar het Bijlmer Spinoza Festival.

   

Op de website van de Spinoza Manifestatie was al te lezen: Trouw publiceert van mei t/m september 2009 een 8-delige serie artikelen,
gerelateerd aan My name is Spinoza.
Voor deze serie zullen een aantal deelnemende kunstenaars geïnterviewd worden over hun relatie met het gedachtegoed van Spinoza, afgewisseld met interviews met mensen uit andere vakgebieden die een bijzondere affiniteit hebben met het werk van de filosoof.

Welnu, vandaag heeft Trouw - over twee pagina´s - het eerste interview, en wel met Thomas Hirschorn. Zie hier en hier of hetzelfde hier en hier

 

Op 8 mei 16:00 bij Mediamatic Opening My name is Spinoza

Op 8 mei vindt de feestelijke opening plaats van My name is Spinoza. Het officiële gedeelte wordt gevolgd door een performance van Natalia Dominguez Rangel en muzikaal afgesloten door DJ the Snail. 

Programma
16.00 uur SPREKERS
Theo Tegelaers, curator SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte)
Prof. mr. E.J. Dommering, voorzitter Stichting Spinoza Centrum Amsterdam
Willem Velthoven, directeur Mediamatic
Carolien Gehrels, Wethouder cultuur Amsterdam

17.00 uur PERFORMANCE Natalia Dominguez Rangel 

17.30 - 19.30 uur DJ The Snail

Locatie opening: Mediamatic, Duintjer CS Gebouw, Vijzelstraat 72, Amsterdam
Datum: 8 mei - Tijd: 16.00
 

Job Koelewijns Mondiale Ethica-leesproject
Volgens FilosofieMagazine zou vanaf 8 mei in W139 in de Warmoesstraat 139 te Amsterdam Job Koelewijns kunstwerk Spinoza Mondial Reading Performance te zien zijn. Nog altijd echter is op de website van W139 niets over dit project te vinden. Het staat trouwens ook (nog?) niet in het agendaoverzicht van My Name is Spinoza.
Zie eerder op dit weblog over dit kunstproject van Job Koelewijn.