Adriaen Koerbagh 't Nieuw Woordenboek der Regten en Een bloemhof digitaal

Jan de Hullu liet mij weten en ik geef hier graag door:

Adriaen Koerbagh's ´t Nieuw Woordenboek der Regten (1664) en
Een bloemhof van allerley lieflijkheyd sonder verdriet geplant door Vreederijk Waarmond (1668) zijn voor de Koninklijke Bibliothbeek gedigitaliseerd en op Early European Books te vinden [Hier].

Eerst even aanklikken op "Gratis landelijke toegang" en dan in 't zoekvenster Koerbagh ingeven.

Zie dit blog voor méér informatie over Adriaen Koerbagh; dit blog over het komende boek van Bart Leeuwenburgh, Het noodlot van een ketter. Adriaan Koerbagh (1633-1669).

Aanvulling 21 maart 2013 

Als tekst gedigitaliseerd staan op de DBNL

 van Adriaen Koerbagh:

’t Nieuw woorden-boek der regten (1664) [DBNL]

Een bloemhof van allerley lieflijkheyd sonder verdriet (1668) [DBNL]

Reacties

Och! Wauw, wat fijn. Wat ontzettend fijn is dit. Dankjewel voor de tip!

Dag Lotte,
Leuk, je enthousiaste reactie. Ik wist dat je dit zou waarderen, gezien je reactie op het blog over het komende boek Bart Leeuwenburgh over Adriaan Koerbagh.

Beste Lotte,

Ik heb je een tijdje geleden hierover een bericht hiervan gestuurd, maar misschien heb je dat niet ontvangen? Ik heb ongeveer de helft van de Bloemhof getranscribeerd. Laat maar even weten als je hier interesse in hebt. Verder is ergens hier op het blog een downloadlink naar Ewout Sanders bloemlezing van Koerbaghs Bloemhof. Wellicht is dat ook interessant voor je.

Beste Mark,

Ik had je bericht daadwerkelijk ontvangen en was daar ook zeer blij mee. Ik had alleen geen aanleiding kunnen vinden tot reageren: de link naar jouw naam liep uit op niets. Toch ben ik blij dat je me nu hier contacteerd, want je aanbod is geweldig! Dankjewel voor de tip.

Stan, bedankt voor de tip! Ik kende deze site nog niet.

Bijna een maand na dit blog verschenen de teksten van beide boeken gedigitaliseerd als tekst op de site van DBNL, zo ontdek ik heden.