Alsof de weg naar dit blog ineens vergeten is

Alsof niet meer geweten is welke grote verzameling Spinoza-afbeeldingen hier verzameld is, vraagt in een tweet

 

Ik vermeldde de naam van de kunstenares onlangs nog op dit blog. Het is de vraag of de vraag serieus gemeend is.

Het antwoord van prof. em., politiek filosoof / spinoza scholar / author of 'Hardliner Spinoza on democratic nationalism'. Hobby: 'spinosisteren' op zijn fascistoïde racistische twitterpagina

Hij twitterde niet alsnog de naam van de kunstenares. Daaraan kun je zien dat hij de vraag wel stelde, maar dat het hem geen bal interesseert.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik de vreselijk irritante Wim Klever voor dit blog "ontvriendde" [cf.]. Wat vliegt de sindsdien zoveel heerlijker tijd.

Reacties

Langs deze weg (en niet rechtstreeks in een blog) wil ik laten weten dat ik de mogelijkheid om te reageren voortaan sluit. Ik laat geen reacties meer geven. Ik ben nu te vaak onheus bejegend, waarbij – niet een keer maar meermalen - aan de integriteit van mijn Spinoza-interpretatie werd getwijfeld, onder het uiten van zeer onheuse persoonlijke aanvallen. Het grijpt me te zeer aan en dreigt me zelfs de interesse in het bloggen (en wellicht de Spinoza-studie) te ontnemen. Ik probeer door te gaan, en het weer leuk te gaan vinden. Maar verschaf me – hoe jammer ik het ook vind – intussen de rust die ik minsten een tijdje nodig heb. Wie weet maak ik ooit de reactiemogelijkheid ooit weer open.
Verder wil ik nog zeggen dat ik moe ervan wordt dat een bezoeker en reagerende op dit blog niet wenst in te zien dat Spinoza in 1/17s een contrafactische redenering opzet, een gedachtenexperiment brengt, en zo bereid is Spinoza in één scholium twee tegenstrijdige dingen te laten zeggen, n.l. de het verstand wel én niet tot het wezen van God behoort. Ja, hier word ik langzamerhand moe van.
Voor de duidelijkheid: ik geef geen reactiemogelijkheid via de-mail. Dus verzoek ik het niet via die weg te willen proberen. Mails met die intentie beantwoord ik niet.