'De brieven over het kwaad' II - Een vervolg dat een voorloper was

In vervolg op het blog van 11 aug. over 'De brieven over het kwaad' kan ik nu meedelen dat ik zojuist een PDF met scans van het artikel van Wim Klever uit het Tijdschrift voor filosofie [jg 55, nr 2, juni 1993] op benedictusdespinoza.nl heb geplaatst:

Tekststudie. Blijenberghs worsteling met het kwaad en Spinoza’s reactie

Het gaat over dezelfde brieven uit de Briefwisseling, dus is er veel overlap met het artikel van Miriam van Reijen. Maar beiden hebben hun eigen aanpak en eigen merites. En zo zijn we nu dus van twee inleidingen op de correspondentie tussen Van Blijenbergh en Spinoza voorzien. We zijn rijk! Met dank aan Wim voor het laten scannen.

Reacties

De rijkdom van de geest. Mooi gedaan, Stan.

Heerlijk, vanavond in bed even lekker genieten van die 25 pagina's: dank heren!

gr,

Rene

Beetje laat, maar geweldig dank voor deze scans.

Heb je misschien ook een linkje naar een bevredigende analyse in het Engels van deze brieven? (voor niet-Nederlandstalige vrienden)

Beste Kubilay,
Iets ontdekken gebeurt zelden of nooit te laat.
Als je (zie aan 't begin van dit blog) terugklikt naar het blog van 11 aug. 2010 over 'De brieven over het kwaad', dan vindt je aan het eind daarvan deze mededeling:
Chapter Three: The Letters on Evil (Correspondence with Blyenbergh) in: Gilles Deleuze: Spinoza, practical philosophy [City Lights Books, 1988]
Dit hoofdstuk is in z’n geheel bij books.google te lezen.

Dank u hartelijk.