De Ethica op postzegelvel "2016 Jaar van het Boek"

In het kader van “2016 Jaar van het Boek” brengt PostNL een postzegelvel uit met tien bijzondere boeken uit de Koninklijke Bibliotheek afgebeeld. Er staan tien boeken afgebeeld op de postzegels. Hierbij gaat het om dagboeken, jeugdboeken, leerboeken, prentenboeken en literatuur, zoals Turks Fruit van Jan Wolkers, Het Achterhuis van Anne Frank, de Ethica van Spinoza en Oom Jan leert zijn neefjes schaken van Max Euwe.”

In feite gaat het om een KB-exemplaar van de Opera posthuma* van 1677, opengeslagen bij de Ethica. Het postzegelvel als "boekenlandschap" is een ontwerp van Niels Schrader. Afgelopen zaterdag werd het eerste postzegelvel tijdens de feestelijke opening van de Boekenparade in de Tolhuistuin in Amsterdam overhandigd aan Eppo van Nispen tot Sevenaar, voorzitter van de Stichting 2016 jaar van het Boek.

Cf. website 2016 Jaar van het Boek, cf. PostNl,

*) Foutje: op het postzegelvel staat foutief Opera postuma. 

De postzegelverzamelaars worden goed voorzien van uitgaven (misschien worden de zeer passionelen onder hen wel een beetje uitgebuit...)

Eerstedagenvelop nr 739B: Jaar van het boek  [€ 5,58; cf. boven]
Op deze eerstedagenvelop Jaar van het boek, vindt u de vier van de tien postzegels van Jaar van het boek. Daarnaast staat op de envelop een speciale stempel “eerste dag van uitgifte” en een afbeelding die het onderwerp illustreert.  

Eerstedagenvelop nr 739A: Jaar van het boek [€ 7,40; cf.]
Op deze eerstedagenvelop Jaar van het boek, vindt u de zes van de tien postzegels van Jaar van het boek. Daarnaast staat op de envelop een speciale stempel “eerste dag van uitgifte” en een afbeelding die het onderwerp illustreert.

Postzegelvel Jaar van het Boek [€ 7,30; cf.]
Op het velletje Jaar van het Boek staan op tien postzegels tien bijzondere boeken uit de Koninklijke Bibliotheek afgebeeld, variërend van Turks fruit van Jan Wolkers en Het Achterhuis van Anne Frank tot de Ethica van Spinoza en Oom Jan leert zijn neefje schaken van Max Euwe.

Postzegelmapje: 547A Jaar van het boek  [€ 5,43; cf.]
Dit postzegelmapje bevat 6 van de 10 postzegels uit het postzegelvel Jaar van het boek, aangevuld met extra informatie over het onderwerp, het ontwerp en de technische gegevens.

Postzegelmapje 547B: Jaar van het boek [€ 3,97; cf.]
Dit postzegelmapje bevat 4 van de 10 postzegels uit het postzegelvel Jaar van het boek, aangevuld met extra informatie over het onderwerp, het ontwerp en de technische gegevens.

Daarin deze informatie. Zoek (behalve de boven al vermelde ontbrekende 'h') nog drie fouten...

                          

Prestigeboekje Jaar van het boek [€ 12,45; cf.]
In dit handzame prestigeboekje vindt u alle postzegels uit het postzegelvel Jaar van het boek, aangevuld met uitgebreide achtergrondinformatie rond het onderwerp, ontwerp en de technische gegevens.

Reacties

Dit postzegelvel is vanaf vandaag te koop bij de Bruna-winkels en bij http://www.collectclub.nl/

Info toegevoegd