Filip Buyse is cum laude gepromoveerd

Afgelopen maandag had ik het bericht over de promotie van Filip Buyse die die dag zou plaats hebben. Zojuist lees ik op de website van de Ver. Het Spinozahuis het volgende bericht:

"Op maandag 8 december jl. vond op de Sorbonne in Parijs de promotie plaats van Filip Buyse, lid van de Vereniging Het Spinozahuis. Het onderwerp van zijn proefschrift is: La conception des corps chez Spinoza et Galilée. Promotor en lid van de commisie was Chantal Jaquet (Sorbonne). De commissie bestond daarnaast uit Fabien Chareix (Sorbonne), Wiep van Bunge (EUR) en Lorenzo Vinciguerra (Amiens). De verdediging van het proefschrift nam meer dan 3 uur in beslag. Er was geen pedel, zoals in Nederland gebruikelijk is, die het onverbiddelijke 'hora est' aankondigde. Het oordeel van de jury luidde na rijp beraad:  "très honorable avec les félicitations du jury", ofwel cum laude! Namens de Vereniging Het Spinozahuis waren de secretaris Theo van der Werf en bestuurslid Miriam van Reijen bij de promotie aanwezig, en konden hem na afloop persoonlijk feliciteren met zijn bijzondere prestatie."

Ook ik, blogger en curator van dit Spinoza-blog, feliciteer hierbij zeer van harte Filip Buyse met het door hem behaalde resultaat.

                                                                        Stan Verdult 

Ik wijs even op Filip's Inleiding op het door hem geredigeerde Special Issue: Galileo and Spinoza, van het Intellectual History Review  [Volume 23,  Issue 1, 2013], die  kosteloos gedownload kan worden [cf.]

Reacties

Filip, van harte gefeliciteerd met je cum laude promotie.

Bedankt, Adrie!