Gouden Dolfijn voor film "Spinoza, een vrije denker"

Gisteren kreeg Robin Lutz in Cannes een Gouden Dolfijn uitgereikt voor zijn film ‘Spinoza, een vrije denker’ in het kader van de Cannes Corporate Media & TV Awards, en wel in de categorie "geschiedenis en beschaving." Er zijn zo'n 32 categorieën waarin evenzovele zilveren of gouden dolfijnen werden uitgereikt: wel de Oscars van de bedrijfsfilms genoemd.  

        

Spinoza.blogse.nl feliciteert Robin Lutz van harte met het behalen van deze trofee naast de Spinozapenning die hij eerder al van de Ver. Het Spinozahuis ontving. [Cf. AD, Nu.nl, cf.]

Reacties

Vannacht gezien op NPO2; mooie geschiedenisles voor studenten; een oriëntatie op de filosofie van de 17e eeuw in NL en een stippellijn naar de democratie in de VS en verder (dan dat gaat het niet) degelijk werkstuk en verdiende onderscheiding. ArisZ

Het Haagse blad De Posthoorn had gisteren het bericht mét foto van de overhandiging van de gouden dolfijn aan Robin Lutz.

http://deposthoorn.nl/nieuws/hagenaar-wint-gouden-dolfijn-in-cannes-1.6540762

Gert Korthof plaatste 20 okt. 2016 op "Evolutie blog" een zeer positief stukje: "Bekroonde documentaire: 'Spinoza, een vrije denker'. Complex en toegankelijk." Hij plaatste er vele fotootjes (stills) uit de documentaire bij. Aardig, zo'n enthousiast geluid.

http://korthof.blogspot.nl/2016/10/bekroonde-documentaire-spinoza-een.html