Het Spinoza-nieuws van vandaag

Elke dag kijk ik minstens één keer wat Google voor nieuws heeft met de naam Spinoza erin en regelmatig levert dat informatie voor een blog op. De Cleveland Jewishnews heeft een rubriek waarin wordt bijgehouden wat er in de geschiedenis zoal op deze dag heeft plaats gevonden vanuit een joods opzicht. Vandaag, op mijn verjaardag, luidt de titel: “This Day, November 19, In Jewish History by MItchell A. Levi.” In de lange rij feitjes is het volgende te lezen:

"1876: The New York Times published a review of The Ethics of Benedict De Spinoza: From the Latin with an Introductory Sketch of his Life and his Writings published in New York by D. Van Nostrand. According to the review, this is believed to be the first translation of any of the writings that has appeared in the United States.” [Hier]

Dat houden we hier dus even vast: vandaag 136 jaar geleden viel de naam Spinoza (waarschijnlijk) voor het eerst in een publiek medium in de Verenigde Staten van Amerika. En vandaag 71 jaar geleden werd in Beverwijk een jongetje geboren dat sinds ruim vijf jaar dit Spinoza-blog bijhoudt.

Reacties

Wel, dan wil ik graag het "jongetje" dat vandaag 71 geworden is van harte feliciteren met zijn verjaardag en nogmaals mijn waardering uitspreken voor de vele informatie over "spinoziana" die je aan ons lezers op je blog aanbiedt.

Stan, een fijne dag en hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid.

hartelijke groet,

Ferdie

Zoals ons nieuwe kabinet tweemaal de eed aflegt op de grondwet, wil ik je nu ook voor de 2e keer (na mijn mail) feliciteren en je mijn erkentelijkheid betuigen voor je levendige Spinoza-blog, die mij nog al eens stimuleert tot een reactie.

Een serieus Spinoza blog als Sociaal Medium. Stan, je hebt het er met je publiek maken van je verjaardag nu zelf naar gemaakt en in plaats van mijn felicitatie via de mail stuur ik je hierbij nu.....voor ieders oog zichtbaar getuigend.....mijn (en Gré's) felicitatie en langdurige gezondheidswens.
En, hoewel niet klassiek gelovig, atheïstisch of spinozistisch van aard, toch veel dank voor dit veelzijdige blog, dat ik, om diverse redenen, redelijk vaak bezoek.
Van harte.
Phil

Ad multos annos Stan!

Dank allen die mij via dit blog resp. via de e-mail feliciteerden met mijn verjaardag. Morgen zal ik laten zien waartoe deze spontane ontboezeming in dit blog verder nog leidde. Dat wordt een nieuw blog, want van 't een komt 't ander.