Jonathan Israel over Leibniz's Theodicy as a Critique of Spinoza and Bayle

Jonathan Israel was één van de twee keynote speakers tijdens de Leibniz's Theodicy: Context and Content Conference die van 16-18 september 2010 aan de University of Notre Dame werd gehouden. Zie hier de website van de door Samuel Newlands en Michael Rea georganiseerde conferentie.

Het Center for Philosophy of Religion van deze universiteit heeft op 24 december 2010 in 7 delen (van ca 15’ elk) de lezing die Jonathan Israel gaf op YouTube gezet (samen ruim 1,5 uur).

Jonathan Israels lezing droeg de titel: "Leibniz's Theodicy as a Critique of Spinoza and Bayle -- and Blueprint for the Philosophy Wars of the Eighteenth Century."
Desgewenst mee te lezen – met de PDF ervan.

We horen hem (in wel ca 8’) ingeleid worden door een dame voor wie het onderwerp compleet nieuw was en die zich dus vooraf enigszins op de hoogte heeft proberen te stellen, maar b.v. de titels van Jonathan Israel’s boeken niet paraat had. Wel vernemen we van haar dat het derde deel van zijn trilogie over de Verlichting inmiddels bij de uitgever ligt, maar dat de titel ervan, noch de datum van verschijnen al bekend zijn.

Ik haal hieronder de zeven delen naar dit blog.

1

2

3

4

5

6

7