Le "démasquement" de Filip Buyse?

Filip Buyse had mij via dit weblog op 1 januari 2009 laten aankondigen dat hij voornemens was dat jaar een website over Spinoza en wetenschap te lanceren. Dat project liep vertraging op, maar tot mijn vreugde deelde hij mij in juni van dit jaar mee:  “Mijn WEB -site is niet van de baan. Ik denk eind augustus een eerste versie te lanceren!”

Ook daarvan is het nog niet gekomen. Ik heb althans nog niets gehoord en vraag er niet meer naar. We wachten het - misschien wel onmogelijke - af. Maar een beetje Spinozist heeft veel eeuwigheid in zijn bagage, zodat de duur van een begrip als "binnenkort" soms ("Binnenkort wordt de huidige website vervangen") de asymptoot der eeuwigheid nadert.

Intussen zag ik vandaag bij de AAS dat Filip een van de sprekers zal zijn op een komende studiedag over Spinoza in Parijs.  

Filip Buyse gaat daar spreken over Le "démasquement" de Descartes par Spinoza dans les Principes de la Philosophie de Descartes.

 

Journée d'études organisée par Vicente Cortés et Sophie Laveran 

samedi 27 novembre 2010

17, rue de la Sorbonne, esc. C, salle Cavaillès 

10h30 - 11h30. Philippe Danino (Université Paris 1) : Spinoza et les philosophes. Essai d'une topologie.

11h30 - 12h30. Filip Buyse (Université Paris 1) : Le "démasquement" de Descartes par Spinoza dans les Principes de la Philosophie de Descartes.

 

14h30 - 15h30. Sophie Laveran (Université Paris1) : Du bon usage du rire philosophique. Spinoza et les atomistes. 

15h30 - 16h30. Yohann Huzar (Université Paris 1) : Spinoza et Hume : l'improbable rencontre?

16h30 - 17h30. Ilaria Gaspari (Ecole Normale de Pise) : Amor Dei intellectualis. Une analyse du rôle de l'altérité dans la constitution de la science intuitive.

 

[Van AAS]

Reacties

Nog wat geduld Stan, de site komt er!
Momenteel nog wat andere prioriteiten!
Filip Buyse

Wat goed Filip, dat je dit al zo snel gezien hebt en reageert zoals je doet.
Ik ben ontzettend benieuwd naar wat voor website je gaat maken over dat zo belangrijke en onderbelichte thema: Spinoza en wetenschap.
Ik zal proberen geduld te blijven beoefenen.