Natura Naturans van kunstenaarscollectief J & PEG

Eind deze maand, van 22 tot 30 maart 2010, wordt de derde editie van (con)Temporary Art gehouden in de Superstudio Più te Milaan, een samenwerking van 147 Italiaanse en internationale kunstenaars en 20 curatoren.

Dan zal het kunstenaarscollectief J & PEG bestaande uit de in Milaan wonende en werkende Antonio Manage (1978, beeldhouwer) en Simone Zecubi (1979, scenografe) hun kunstproject Natura Naturans tonen.

                  

De natuur begrepen als de productie van zijn eigen werkelijkheid als een beginsel van noodzaak en vormgeving, dat alle dingen zelf regelt.

Met Natura Naturans zouden beide kunstenaars de dubbelzinnige metamorfose onderzoeken van een ‘magmatische’ in de lucht opgehangen stof die aan de rand van een blijvende spanning verandert; dit in een proces van creatie en transformatie van de bouw van een set, de behandeling van organen van sculpturale en de omzetting van dimensionale objecten van verschillende omvang. Ze verbinden de “theatraliteit en dramatische achtergrond van Caravaggio” met behulp van de “mechanismen van de mediale beeldopbouw via de glanzende elegantie van modefotografie”, aan de schittering van het hyper-realistische schilderij.
Zoiets, maar misschien heb ik de Italiaanse kunsttaal met Bablefish niet helemaal begrepen. Van hier.