Nieuwe Damasio op komst

Van psycholoog en neurowetenschapper Antonio Damasio wordt op 1 oktober a.s. in Spui 25 Amsterdam weer een nieuw boek gepresenteerd, uitgegeven door De Wereldbibliotheek:

Het zelf wordt zich bewust - Hersenen, bewustzijn, ik 

Nederland krijgt de wereldprimeur. Bij die gelegenheid geeft Antonio Damasio een lezing, waarna hij wordt geïnterviewd door wetenschaps-journalist Mark Mieras.
Voor wie het mee wil maken: aanmelding bij Spui 25

 Eerder schreef Damasio:

Het gelijk van SpinozaDe vergissing van Descartes

Ik voel dus ik ben

Het gelijk van Spinoza
(zie hier mijn behoorlijk kritische bespreking van dit werk in het blog: Looking for Damasio - en meer hier)

Het nieuwe boek zal, zoals de titel al aangeeft, gaan over het ontstaan van ons bewustzijn en ons Ik. Daarbij introduceert hij een evolutionair perspectief. Het wordt door de uitgever aangekondigd als “een radicale omslag in het denken over de ontwikkeling van het bewustzijn!” Ik denk dat wie zijn eerdere boeken al gelezen heeft al wel enig idee kan hebben over de richting die dit boek zal nemen. Ik vermoed niet dat Damasio het ‘moeilijke probleem van het bewustzijn’ straks zal blijken opgelost te hebben.

Antonio Damasio (1944) is hoogleraar neurowetenschap, neurologie en psychologie op het Dornsife Neuroimaging Center en directeur van het Brain and Creativity Institute van de Universiteit van Zuid-Californië.