Psycholoogdirect.nl van Spinoza Media

Al geruime tijd bestaat een website Psycholoogdirect.nl, waarop psychologen resp. psychotherapeuten hun praktijk kunnen presenteren, zodat potentiële cliënten die naar een psychisch hulpverlener op zoek zijn, daar per regio kunnen zoeken. Het is dus een soort portaal voor therapiezoekers, zoals er wel meerdere zijn. Daarnaast wordt door dezelfde instantie Therapeutdirect.nl onderhouden.

Psycholoogdirect.nl gaat uit van een bedrijf dat zich Spinoza Media noemt. Dit blijkt b.v. uit de Toelatingsvoorwaarden en Algemene Voorwaarden van Psycholoogdirect; en uit de contactpagina.

Hebben ze bij Psycholoogdirect.nl resp. Spinoza Media eventueel iets met Spinoza? Via geen der menu's kun je op informatie over Spinoza komen - er is geen link naar een pagina die wel sinds 4 april 2006 ergens verborgen of in het archief op de site zit en die (grapje) geschreven zou zijn door Auteur: B. de Spinoza [zie hier] Daar staan een stelling uit de Ethica en enige links naar andere sites.

Uit diezelfde maand dateert ook een pagina op de website, waarop de - wel interesssante - vraag wordt gesteld: "Was de filosoof Spinoza de eerste cognitieve psycholoog?"
Daar wordt een artikel beloofd waarin zal worden uitgelegd "Waarom de filosoof Spinoza in de 17e eeuw al zo belangrijk was voor de psychologie, en nog steeds is volgens de redactie." Maar daar houdt het ook meteen op, want wie op de link Lees meer > >> klikt, komt weer terecht op die vorige weinig biedende pagina terecht.

Bij sommige zoekacties krijg je de link Artikelen - B. de Spinoza, maar die brengen je telkens weer bij die ene pagina.
Kortom, Spinoza Media heeft weinig met Spinoza.

En dan ineens deze 'schrikaanjagende' (?) tekst:
"Deze website is auteursrechtelijk beschermd. Het gebruik van teksten, logo's of combinaties van elementen van de website, zonder de nadrukkelijke toestemming van Spinoza Media, is verboden. Alle rechten voorbehouden / all rights reserved © Spinoza Media 2002-2009." Ik neem dus hun logo hier in dit blog maar niet over, hoewel ik niet begrijp wat daarmee mis zou zijn.  

Naam en adres-gegevens worden niet gewoon als tekst gegeven, zodat iemand die bijvoorbeeld een brief wil schrijven, niet even met simpel 'copy paste' direct het adres kan overnemen - weinig klantvriendelijk. Enfin, ik heb geen enkele aanleiding hier die gegevens over te nemen.

Al is de relatie met Spinoza minimaal tot nihil, toch maak ik dit blog, waarmee ik ook dit bedrijf verzamel bij de instanties die de naam van Spinoza gebruiken.