Rudi Rotthier's De naakte perenboom op shortlist Socratesbeker

In Trouw, een van de partners van de maand van de filosofie, is vandaag de shortlist met de 5 genomineerden voor de jaarlijkse Socrates Wisselbeker bekendgemaakt [zie ook op de website van Maand van de filosofie].
De andere genomineerden zijn:

• Jabik Veenbaas — De Verlichting als kraamkamer
• Ad Verbrugge — Staat van verwarring
• Jurriën Rood — Wat is er mis met gezag?
• Jan Bransen — Laat je niets wijsmaken 

De uitreiking vindt plaats tijdens de G8 van de Filosofie op 18 april 2014 in de Beurs van Berlage.

De Socrates Wisselbeker is een initiatief van de Stichting maand van de filosofie. Eerdere winnaars zijn onder andere, Paul van Tongeren (2013), Coen Simon (2012), Hans Achterhuis (2011), Frank Ankersmit (2008), Andreas Kinneging (2006) en Michiel Leezenberg (2002).


Er stonden al eerder Spinozaboeken op de longlist [cf. blog], maar het is voor het eerst dat Spinoza tot de shortlist doordrong. Spinoza komt ook aan de orde in Jabik Veenbaas' De Verlichting als kraamkamer, maar niet zo uitgebreid en bijzonder als in De naakte perenboom. Op reis met Spinoza.

Rudi RotthierSpinoza.blogse.nl feliciteert Rudie Rotthier met deze eervolle nominatie van zijn boek op de shortlist voor de Socratesbeker.

Reacties

"De naakte perenboom" heeft het niet gehaald. Jan Bransen werd gisterenavond vereerd met de Socratesbeker voor zijn boek "Laat je niets wijsmaken". Jammer voor Rudi's Spinoza-ontdekkingsreisboek, maar het was al wel te verwachten zoals ik de auteur al eerder had laten weten.

Ja, jammer misschien; ik heb het boek van Rudi Rotthier inmiddels met veel plezier gelezen en ik kan zeggen dat het mij weer wijzer heeft gemaakt. Hoe noemden we dat een tijdje geleden ? Human Interest geloof ik. Ik kan er van smullen en blijf nog wat hangen in de laatste honderd pagina's. Ik wilde wel dat ik zo'n boek kon schrijven...