SKL-lid Eddy Witters in de kerstnacht overleden

In de nacht van 24 op 25 is Eddy Witters, lid van de Spinoza Kring Limburg, overleden aan "een hartaanval, die hij niet heeft kunnen doorstaan, het is snel gegaan en de dokter vond hem vredig op zijn bed," aldus liet zijn dochter Fabiola ons weten. En ze mailt: "De Spinoza-club was altijd heel belangrijk voor hem. Ik ben ook tevreden dat ik jullie vond in de mailbox."

Ed Witters was een bescheiden, maar zeer geïnteresseerd en gemotiveerd deelnemer aan onze besprekingen van eerst de Ethica en nu het Politiek Traktaat. Apart was dat hij deze besprekingen voorbereidde uit de complete werken van Spinoza in een Franse eendelige dundruk-editie die hij ook altijd bij zich had.

Ik wil hier graag terugdenken aan de warme persoon die hij was. De muziek was z'n beroepsveld geweest en hij mocht graag eens een anekdote vertellen uit de symfonische wereld van Limburg.

Zijn fotootje is een uitsnede uit een groepsfoto die gemaakt is tijdens het jaarlijkse diner van de Spinoza Kring Limburg, hier op 8 september 2014 in Hotel-Restaurant "In den Hoof" in Maastricht (dat hij ons had aanbevolen). [Cf. blog]

In de geest van Spinoza's adagium in Ethica 4/67, "Homo liber de nulla re minus quam de morte cogitat et ejus sapientia non mortis sed vitae meditatio est" [de vrije mens denkt aan niets minder dan aan de dood en zijn wijsheid is niet de dood maar het leven te overwegen], denken wij niet aan de dode, maar aan de levende Eddy Witters, die blijft in onze eindige herinnering, maar eeuwig blijft door het eeuwige van zijn geest, zoals we weten uit het Vijfde deel van de Ethica.

                                                                                            Stan Verdult 

Reacties

Dankjewel Stan voor dit passende In Memoriam dat ik als deelnemer aan de SKL van harte onderschrijf. Vandaag was ik even in Gulpen en Epen om op die manier een laatste groet aan Eddy Witters te brengen.

Phone 6s and 6s Plus users selected to participate in the test will be able to share their Live Photos on Facebook from the company¡¯s iOS app, and anyone with a device running iOS 9 will be able to view them.