Spinoza in Amsterdam op straat... eh... wie?

Al eerder schreef ik hier over het kunstproject van Mediamatic in het kader van My Name is Spinoza, waarbij via allerlei kanalen (posters, kaartjes etc) prikkelende vragen door de hele stad verspreid worden.

Ik plaats hier de thumbnails van foto's die zojuist op de site werden geplaatst. Als u erop klikt komt u direct bij de betreffende foto op de website van Mediamatic. [foto's van Michel Langendijk]

        

        

       

 Dit project kreeg de naam: Spinoza op straat.

Het lijkt me best een aardig en ludiek project. De stellingen zijn soms behoorlijk prikkelend. Maar ik mag met de beste wil van de wereld niet inzien wat deze stellingen met Spinoza te maken hebben?

Te lezen is bij het project: "Deze vragen zijn geformuleerd door Dirk van Weelden, geïnspireerd op het werk van Spinoza, geselecteerd en geredigeerd door de redactie van Mediamatic." [hier
Er hóeft niet gekozen te worden voor echte uitspraken en stellingen van Spinoza zelf. Maar noem het dan ook niet: Spinoza op straat.

  

[foto van Dorinde de Tempe]

Reacties

Dirk van Weelden was misschien geinspireerd door XINOSPA! Het kan raar gaan in een mensenkop die in een fantasiewereld leeft.