Spinoza Instituut Technische Universiteit Eindhoven

Werd het Junior Researchers Instituut van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aanvankelijk alleen "in de wandelgangen" ook wel het Spinoza-instituut genoemd, inmiddels heeft het deze naam ook formeel gekregen, zoals blijkt uit deze webpagina.

Het Junior Researchers Instituut van de TU/e biedt studenten Scheikundige Technologie en Biomedische Technologie de mogelijkheid al vroegtijdig in hun studie wetenschappelijk onderzoek te doen. Studenten ontwikkelen nieuwe methoden en stoffen. Bovendien verdienen ze er geld mee.

Het instituut ontstond in 2002 op initiatief van hoogleraar dr. Bert Meijer, die een deel van de Spinoza-premie die hij in 2001 ontving, aan dit instituut besteedde. Naar die prijs werd ook wel van Spinoza-instituut gesproken.

Deze modificatie, van informeel naar formeel, mag op zich al gezien worden als een serieus nemen van Spinoza: hoe een flexibele organisatie zich aan informele ontwikkelingen aanpast... van de ene naar de andere modus. Maar of men dat op die universiteit ook zo heeft gezien...

Informatie van hier en dit PDF-bestand.

Hier de pagina van prof. dr Bert Meijer