Spinoza Kring Limburg in de Limburgse krant
Vorige week donderdag presenteerde de Spinoza Kring Limburg zich in boekhandel De Tribune met een lezing door Herman Berger, auteur van het boek De Ethica van Spinoza. Een handreiking [Garant, Antwerpen/Apeldoorn, 2011 - zie een foto-verslag in dit blog].
Vandaag heeft Dagblad De Limburger in de Maastricht-bijlage een artikel over wat Spinoza voor deze Kring betekent. Dat gaat dan in kort bestek, maar het stuk geeft een duidelijke impressie van het entousiasme voor Spinoza. De opzet is dat het ook in de andere regionale bijlagen gaat verschijnen. [Als u op de afbeelding klikt verschijnt het groter en leesbaar]
Dat standbeeld in Amsterdam is niet in 2008, maar november 2009 opgericht - ach een kleinigheidje.
Vandaag heeft De Limburger op de tweede pagina de column van Johan van de Beek, getiteld "Bedje van Spinoza", maar die heeft niets met bovenstaand artikel te maken.
Reacties
Dat je al 70 bent!
Nog vele jaren.
gr
René
Rene 03-02-2012 @ 10:25
Dat gaat tamelijk vanzelf, René, dank voor je wens.
Stan Verdult 03-02-2012 @ 11:05
Beste Stan,
Prima zo'n filosofische kring; het artikel was interessant om te lezen;
nog een toevoeging op het artikel over Arnold Tits dat je op je website hebt staan: het probleem dat Arnold Tits heeft met Spinoza komt er in de kern op neer dat Tits uitgaat van het standpunt dat schepper en schepping gescheiden moeten worden;
Kan het zijn dat we elkaar ontmoet hebben bij prof de Rijk tijdens het HOVO-college over de Tractatus van Spinoza?
mvg Math
Math Dicker 04-02-2012 @ 15:59
Beste Math,
We zullen elkaar onmoet bij de TTP-colleges van L.M. de Rijk, want die heb ik gevolgd; het was mijn eerste kennismaking met Spinoza, september 2007. Ik begon toen ook met dit blog.
Wat een grappig idee, dat ik onlangs een blog had over jouw vondst van het handschrift van Tits, zonder dat ik wist dat ik je ooit had ontmoet als deelnemer aan die cursus.
Er komt ook geen beeld van je bij me boven.
Dat voor Arnold Tits God transcendent is aan zijn schepping was wel duidelijk. De immanentie van Spinoza's God/Natuur was hét struikelblok voor theologen, niet alleen in zijn eigen tijd, maar ook in de 19e eeuw en voor velen nog in de huidige tijd.
Stan Verdult 04-02-2012 @ 16:55