Spinoza Kring Limburg oefende weer Ethica 4/45s

Het zal wellicht een goede gewoonte worden. Zo'n één keer per jaar probeert de Spinoza Kring Limburg om niet alleen de Ethica te bestuderen, maar deze ook in praktijk te brengen.

"Het voegt dus een wijs man de dingen te gebruiken en er zooveel mogelijk van te genieten, (niet tot overzadiging toe, want dat is geen genieten meer). Het voegt, zeg ik, een wijs man, zich matiglijk met aangename spijs en drank te verkwikken en te laven, evenals met geuren en lieflijkheid van groenend kruid, met fraaie kleedij, muziek, kampspelen, tooneelvoorstellingen en dergelijke zaken, waarvan een ieder gebruik kan maken zonder een ander te schaden." - Ethica 4/45s, in de oude vertaling van Van Suchtelen. 

Zoals Saskia Pfaeltzer in haar blauwe Spinoza-borden ook Spinoza's vriendenkring in beeld bracht...

 

... zo probeerde gisterenavond de Spinoza Kring Limburg dit in een gezamenlijk diner in Hotel-Restaurant "In den Hoof" aan de Akersteenweg in Maastricht na te volgen.

 

 

    Nu van de andere kant genomen - met blogger in geel overhemd.

En wat misschien ook een gewoonte wordt... Ons lid Jasper von Grumbkow, die bij het vorige etentje tot aller verrassing een SKL-Spinozaspeld had laten maken [cf. blog], kwam deze keer weer met iets: een caute-tattoo.


In Loek Pasmans vond hij een willig 'slachtoffer' om ons voor te doen hoe je zo'n caute-tattoo m.b.v. water en een sponsje zelf aanbrengt. Rechts kijkt Paul Vlas hoogst geïnteresseerd toe.

 

 Het resultaat. Spinoza komt ons steeds dichter op de huid te zitten.

Volgende week maandag bespreken het 4e deel vanaf stelling 37 tot eind en kunnen we evalueren hoe we het er vanaf gebracht hebben.