Spinoza University is "definitief uit de lucht"

Op 6 juli 2008 had ik een blog: Spinoza University - Echt? Of spookuniversiteit? Er waren aardig wat signalen dat er minstens een luchtje kleefde aan de 'instelling' die zich onder die naam presenteerde. Tot voor kort kon elk initiatief zich eenvoudig in de titel 'universiteit' hullen en ook de naam Spinoza is geen beschermde merknaam.

Op 4 jan. 2010 had ik er nog eens een blog over: Spinoza University - echt nep! Toen bestond de betreffende website nog steeds.

Nu ik er nog eens naar zocht blijkt de website uit de lucht gehaald te zijn. De domeinnamen spinozauniversity.nl en spinozauniversity.com zijn wel niet vrij en blijkbaar in handen van domeinnaamopkopers, want daar kleeft een winstverwachting aan.

Enfin, ik vind het belangrijk genoeg om hier te melden dat het met de Nederlandse Spinoza Universiteit gedaan is. Uiteraard zou het wel een fraai hommage aan de grootste filosoof van Nederland zijn, als een universteit zich met diens naam zou bekleden.

Maar de universiteiten van Leiden of Amsterdam zullen daar wel nooit toe besluiten.

Reacties

L.S.
Ik heb op die university gedragswetenschappen gestudeerd na mij doctoraal pedagogiek bij RUL en de postdoctorale studie leraar maatschappijleer. Als u daar belangstelling voor heeft, kan ik voor u mijn thesis, eindscriptie, van Spinoza opsturen om een indruk te krijgen van de eindcompetenties die S. eist. Vr. gr. Raj