Spinoza website en weblog nu op Wikipedia

Op advies van een bezoeker van dit weblog heb ik gisteren benedictusdespinoza.nl en dit weblog toegevoegd aan de externe links in Wikipedia. Ik had er al eens eerder aan gedacht om dat te doen, maar (valse?) bescheidenheid...

Enfin dit zetje had ik nodig. Ook heb ik gisteren beide voor de tweede maal aangebracht bij het lemma Spinoza van de Canon van Nederland. Dat had ik al eens een paar maanden eerder gedaan, maar de redactie had de links niet bij de andere opgenomen. Ben benieuwd wat er nu gebeurt.

Dezelfde bezoeker wees me er ook op dat de website niet op de eerste pagina's van Google verscheen (i.t.t. 't Leewardse eetcafé Spinoza). Heb een contentregel aangebracht in de kop van de website, die er eerder nog niet in zat. Hopelijk helpt dit om niet pas in de vierde pagina, maar meer vooraan in Google te komen. 

Als iemand een tip heeft over waar eveneens een link van nut kan zijn, houd ik me aanbevolen.

Op advies van dezelfde bezoeker, die ik hierbij mijn dank betuig, ben ik ook bezig met enige verbeteringen van de website. Een heel nieuwe opzet om alles sneller vindbaar te maken, lijkt me trouwens nodig, maar dat zal wel enige tijd op zich laten wachten.
Ooit..., bij voldoende tijd van leven...

Reacties

Hopelijk blijven tijdens je reconstructie van je website de locatie-aanduidingen van de daarop geplaatste artikelen van mijn hand dezelfde. Ik was blij dat je bereid was om ze via je website aan de hele wereld beschikbaar te stellen, maar dan moet de vindplaats natuurlijk niet gewijzigd worden.

Daar hoef je niet bang voor te zijn, Wim. Ik zal zeker de url's van gepubliceerde en wellicht elders alweer op websites gehyperlinkte of in voetnoten opgenomen artikelen handhaven.

Ik ben blijkbaar een vandaal.
Vannacht heeft iemand, die kennelijk een soort boss-status heeft, de arrogantie gehad de door mij geplaatste links weer te verwijderen. Ik kon ergens de notitie vinden:

Beste Stanverdult, de externe link(s) die je hebt geplaatst bij een of meerdere artikelen, waaronder Baruch Spinoza, zijn verwijderd. Wij waarderen je bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. Het zonder overleg en beargumentatie opnieuw toevoegen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. [...] Veel plezier op Wikipedia. Maurits 14 mei 2009 01:56 (CEST)

Ik had niet de indruk dat moderator Maurits de moeite heeft genomen even goed naar de gelinkte sites te kijken. Het is simpel: Linken naar sites die je zelf beheert is in principe niet de bedoeling.
Ik laat het erbij.

Mijn reactie is zoek...zo open en het toelaten van het vrije denken en het vrij spreken is wellicht toch nog een brug te ver. Maar het kan ook om een laten we zeggen "technies foutje" gaan.
Mijn eerdere mail:
Ik refereerde aan het feit dat ik heb zitten communiceren met (naar eigen zeggen) een VANDAAL. En zo iemand vindt het gek dat er pseudoniem wordt gemaild? Een gotspe ...het moet niet gekker worden. Het zou zo maar kunnen dat niemand deze weblog leest...in dat geval heeft het geen zin om energie te stoppen in SV die is blijven steken in de eerste versnelling (eerste vorm van kennen) door de realiteit ontkennen van problemen in de huidige samenleving en daarbij het normaal vindt om politieke voorkeuren te misbruiken onder de dekmantel van Spinoza!