Film over Spinoza als filosoof en schilder van de liefde

Ciaj Rocchi brengt aparte kunstzinnige korte films. Op 7 juni 2014 had ik ook al blog met een Spinoza-film van "GKL film production". Tweedagen geleden zette Ciaj Rocchi weer een GKL film uit 2008 op Youtube, getiteld Spinoza - Ethica. Twee rollen:
Gaia Picciolini - als Anna Barents
Parama Libralesso - als Spinoza. schilder en filosoof

Reacties

Spinoza en mooie vrouwen.... Ik weet het nog zo niet...

Hoe krijg je het toch allemaal gevonden Stan? Ik heb ook een computer maar die van jou moet een héél versleten "S" tab hebben van te zoeken achter Spinoza.

Iemand trouwens weet wanneer die nieuwe film (kortfilm) van Spinoza te zien is? Toen ik in het Spinozahuisje in Den Haag was werd mij duidelijk gemaakt dat de opnames aldaar reeds achter de rug waren. Ben ongeduldig ik weet het.

Ja Sven, we moeten nog even de "schone zaak" van het geduld beoefenen, maar hij komt - niet een korte film maar lange documentaire. Op de website van robinlutz.nl/nl/tv-documentaires is te lezen:

2012 - 2015
Voorbereidingen en realisatie van een lange documentaire over het leven en denken van Spinoza en wat dat voor deze tijd betekent. De film zal 8 november 2015 uitgezonden worden door de Joodse Omroep en vanaf zomer 2015 te zien in de Pathé bioscopen. De film zal eveneens gebruikt worden door diverse onderwijsinstellingen.

Inmiddels blijkt de uitzenddatum gewijzigd. Nu staat te lezen

2012 - 2015
Voorbereidingen en realisatie van een lange documentaire over het leven en denken van Spinoza en wat dat voor deze tijd betekent. De film zal 22 november 2015 uitgezonden worden door de Joodse Omroep en vanaf zomer 2015 te zien in de Pathé bioscopen. De film zal eveneens gebruikt worden door diverse onderwijsinstellingen.

Bij de Pathé bioscopen wordt nog geen film aangekondigd.