Weer kunstproject Natura Naturans, nu in Italiaanse Villa Panza

                

Een tentoonstelling Natura Naturans met natuurobjecten van kunstenaars Roxy Paine en Meg Webster, samengesteld door Anna Bernardini en Angela Vettese in de Villa Panza in Varese, loopt van 12 juni 2015 tot 28 februari 2016. [Hier méér info]

Ook voor wie geen Italiaans verstaat geeft de video “La Natura spinoziana di Roxy Paine e Meg Webster a Villa Panza” toch een indruk. De statige zalen van het museum staan vol plantengroeisel en ook aan de muren zijn zwammen en schimmels aangebracht. De makers achten het “één van de meest interessante collecties van hedendaagse kunst in Italië.”
Getracht is de twee kanten van de natuur a la Spinoza uit te beelden: de kracht en wording van de natuur enerzijds, en de feitelijke uitwerkingen en resultaten van de natuur anderzijds.

        [klik even rechtsonder op YouTube om de video te zien]

Al eerder. In 2010, ging in Italië een kunstproject onder de titel Natura Naturans [cf. blog] en een half jaar later in Bordeaux de tentoonstelling Natura Naturata [cf. blog].

Op 30 juni 2015 verscheen een Italiaanse bespreking van de expositie door Giuseppe Ino met daarbij deze afbeelding.

 

Reacties

De tentoonstelling Natura Naturans met werk van Roxy Paine en Meg Webster wordt wegens succes geprolongeerd - sluit niet op 28 februari, maar wordt verlengd tot en met 15 mei 2016.
Dat u het maar weet.