Tinneke Beeckman’s boek komt volgende maand uit

Op donderdag 11 oktober wordt het nieuwe boek van Tinneke Beeckman, ‘Door Spinoza’s lens’, gepresenteerd door Pelckmans/Klement bij boekhandel ‘De Groene Waterman’  in Antwerpen. Voor wie erbij aanwezig wil zijn: zie haar website.

Aldaar is ook al méér over de inhoud van het boek te lezen. Het begint zo:

"Het werk van filosoof en lenzenslijper Spinoza (1632-1677) heeft mijn blik op de wereld ontzettend veranderd.  In het boek geef ik zes perspectieven  voor de hedendaagse burger: vrij debat en geloof, revolte en manifestatie, politiek en moraal, meditatie, Darwins evolutietheorie en seksualiteit.
Een nawoord van Eric Schliesser (Ugent, BOF-onderzoeksprofessor) sluit het boek af." [Lees verder]

De nieuwe cover is nog niet te vinden. Vandaar dat ik de eerdere cover (toen het boek nog de titel droeg Spinoza vandaag) even heb aangepast.

over haar filosofie-ontdekkingen lezen we op haar website:

"Tot ik Spinoza ontdekte. Spinoza is geen denker, hij is een universum. Hij schrijft zodanig over het leven, of hij is zo bruikbaar voor het leven dat meteen een alternatieve manier om aan filosofie-doen, buiten de academische manier duidelijk werd. Spinoza is het verlangen naar vrijheid en zelfverwezenlijking, zonder het leven te zien als een individualistisch project." [hier méér]