Vandaag lancering van 'Door Spinoza’s lens'

Vanavond wordt om 19:30 uur in boekhandel ‘De Groene Waterman’ [Wolstraat 7, 2000 Antwerpen] door uitgeverij Pelckmans/Klement het boek van Tinneke Beeckman Door Spinoza’s lens gepresenteerd. Bij gelegenheid daarvan zal de schrijfster in gesprek gaan met de bekende filosoof Ludo Abicht.

Op haar website deelt Tinneke Beeckman mee dat ook in Nederland  evenementen om het boek te promoten zijn gepland, waarover later details zullen volgen.

Vandaag bij Spinoza in Vlaanderen méér informatie over het boek.

Reacties

Een kwartiertje geleden was er op de Vlaamse Radio 1 een interview met Beeckman over Spinoza en haar boek. Was heel interessant - noch te vulgariserend noch te academisch. Ik denk dat Beeckman hiermee een enorme bijdrage heeft geleverd voor de verspreiding van Spinoza's gedachtengoed in Vlaanderen.

Dank, Mark, dat geluid is dus vervlogen, want ik meen dat het betreffende programma ('Interne keuken') niet na te beluisteren is.
Het geeft me gelegenheid om hier te melden dat het (lange) interview dat Joël De Ceulaer met Tinneke Beeckman had en dat in De Standaard Weekblad van 6 oktober 2012 verscheen, door haar gisteren op haar blog is geplaatst.
Nu sinds eind september haar onderzoeksmandaat aan de Vrije Universiteit van Brussel is afgelopen en ze alle tijd heeft om te denken en schrijven, heeft ze zich "nog nooit zo vrij gevoeld als nu". En Spinoza’s filosofie is het beste antidepressivum.

http://tinnekebeeckman.com/2012/10/12/spinoza-voor-spindoctors-interview-met-joel-de-ceulaer/#more-568