Vier laureaten NWO-Spinozapremie 2014

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte vandaag de laureaten van de Spinozapremie 2014 bekend. Het zijn er dit jaar weer vier:

Experimenteel natuurkundige Dirk Bouwmeester, archeoloog Corinne Hofman, milieutechnoloog Mark van Loosdrecht en trekvogelecoloog Theunis Piersma ontvangen de NWO-Spinozapremie 2014. [Cf.]  

Op 9 september 2014 vindt de feestelijke uitreiking van de NWO-Spinozapremies plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De laureaten ontvangen dan hun premie, elk 2,5 miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek, alsmede een Spinozabeeldje. Dan presenteren zij hun onderzoek en plannen voor de komende jaren.

 
NWO-Spinozalaureaten Dirk Bouwmeester, Mark van Loosdrecht en Theunis Piersma met NWO-voorzitter Jos Engelen na de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2014 op vrijdag 6 juni. Credits: NWO/Arie Wapenaar [méér info bij de NWO]

Het was de 20e keer dat Spinozapremies werden toegekend, zo bleek uit het gebak na de bekendmaking [foto op twitter]:

Aanvulling: Informatief Volkskrantartikel over 20 jaar Spinozapremies: "Dringen voor de Baruchs" [PDF]

Reacties

Blog aangevuld

Heel interessant artikel. Alle vier winnaars van de Spinozapremie zijn authentieke volgelingen van de natuurkundige Meester-Onderzoeker.