Viert de Delftse Spinozakring straks z'n eerste lustrum?

Op 31 juli 2012 had ik een blog over de Delftse Spinozakring die ik toen net op het spoor was gekomen, maar die al sinds 2009 bleek te bestaan. Vorig jaar september berichtte het Protestants Kerkblad Delft [nr. 16] dat een tweede Spinozakring een feit was.

"Al vier [inmiddels dus vijf] jaar lang studeert een enthousiaste groep (11 deelnemers) van een der grootste denkers in Nederland, Benedictus de Spinoza (1632-1677). In het komende jaar wordt de studie afgerond met het lezen van het Vertoog Over De Verbetering Van Het Verstand én het Politiek Tractaat. om 20:00 uur.

Ondertussen is de aandacht voor Spinoza niet onopgemerkt gebleven en hebben zich alweer 16 deelnemers aangemeld die zich het komende seizoen wagen aan de Ethica van Spinoza. Mocht iemand nog belangstelling hebben, bij 20 deelnemers stopt de teller.
Ds. Jurjen G. Fennema" [zie hier een interview met hem, waarin hij ook over z'n Spinozakring spreekt]

De Delftse Spinozakring komt bijeen in de Vierhovenkerk. "Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts blauw", is een motto dat op de website van de gemeente Delft veel gebruikt wordt. Het was ook merkbaar aan het blauwe logo van de Delftse Spinozakring. Maar dat logo met "Circulus Delphiae Spinozae" werd vorig jaar niet meer gebruikt. In plaats daarvan een logo met "Delft Denkt". Zou dat die sterke toename bevorderd hebben, terwijl het eerste misschien een drempel opwierp?