Wat is er aan de hand met 'De vele levens van Baruch Spinoza'?

Op 4 september 2010 had ik een blog waarin ik signaleerde dat er een boek op komst was van Odette Vlessing en André Vuijsje: Profeet van de rede. De vele levens van Baruch Spinoza. Het zou op 1 november 2010 bij Bas Lubberhuizen te Amsterdam verschijnen. Maar het verscheen niet. Daarna vermelde de website van de uitgever een poos geen datum en later dat het najaar 2011 zou uitkomen. Inmiddels staat het bij Centraal Boekhuis en Selexyz en elders geboekt voor 1 december 2012. Dat kunnen ze gehaald hebben uit de Najaars prospectus 2011 van Uitgeverij Bas Lubberhuizen, waarin het ‘eerder aangeboden’ boek nu voor november 2012 wordt aangekondigd.

Maar opvallend is dat de informatie over de komende uitgave op de website van Bas Lubberhuizen volledig is verdwenen! Er is dus iets aan de hand, zoveel moge duidelijk zijn. Gaat het nog van een boek komen? Bij een andere uitgever misschien?

Wij van spinoza.blogse.nl houden het in de gaten.

Reacties

Mijn boekhandelaar meldt vandaag dat de uitgever het boek "Profijt van de rede" dat ik vanaf october 2010 in bestelling had staan, is gecanceld. Het boek komt er dus niet, althans niet bij Bas Lubberhuizen. Wat de reden daarvan is wordt er uiteraard niet bij vermeld.

Odette Vlessing heeft mij laten weten dat zij en haar man zelf het manuscript bij de uitgever hebben teruggetrokken. Het zal voorlopig (nog) niet gepubliceerd worden.