Wat is My Name is Spinoza nu aan het doen?

Het lijkt alsof een beetje de klad gekomen is in de kunstmanifestatie My Name is Spinoza. Is het élan er nu al een beetje af? Op de website gebeurt tamelijk weinig. Het laatste bericht uit de media dateert bijvoorbeeld van 12 mei 2009. Enfin, op dit weblog maar weer eens een artikeltje uit De Echo van Amsterdam, dat gisteren verscheen, overgenomen.


Overal in de stad zijn borden met vragen te zien. (Foto: Dorinde de Tempe / Mediamatic)

Wat is God nu aan het doen?

De Echo Amsterdam - Redactie - 25 mei

STAD - Onbezorgd en gedachteloos door Amsterdam fietsen is er de komende weken niet meer bij. Op onverwachte plekken vliegen spannende en intrigerende vragen als 'Wat denk je dat God nu zit te doen?', 'Waar gaan alle vrij geuite meningen heen?' of 'Waarom is een hond schoppen een misdrijf maar een koe opeten niet?' je om de oren. De vragen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van de filosoof Spinoza, en zijn opgesteld door Mediamatic in samenwerking met schrijver Dirk van Weelden. Maar wat heeft dit te maken met de AH, de EO of de KLM?

Met het project WatSpinoza? wil Mediamatic laten zien dat het filosofische gedachtegoed van Spinoza (1632-1677) nog steeds heel actueel is. Willem Velthoven, directeur van Mediamatic: 'We proberen lastige vragen te stellen naar aanleiding van zijn gedachtegoed. Dat doen we onder andere door die vragen in context te plaatsen met merken die we allen kennen uit de Nederlandse openbare ruimte, zoals Albert Heijn, de EO en KLM.'

In totaal zestien controversiële vragen zijn overal in de stad te zien. Iedere uiting bevat tevens een oproep om te reageren via sms, op de website http://www.watspinoza.nl of op een van de tientallen schoolborden in de tentoonstelling WatSpinoza? in de Mediamatic Bank.

De tentoonstelling is tot 28 juni te zien in de Mediamatic Bank op de Vijzelstraat 68, en is geopend van woensdag tot en met vrij van 12.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis.

 

Zie hier op dit weblog eerder over dit project.

Aanvulling:
Artikel op 28 mei 2009 in het Parool over de leuzen-aktie.

Zie hier ook een artikel over Amsterdam Spin City in TimeOutAmsterdam [erop klikken geeft groter beeld]

[overgenomen van Mediamatic