Weer fraaie nieuwe foto van de steen van Spinoza's grafmonument

Roel Wijnants, die al eerder een fraaie foto op Flicr.com plaatste van het grafmunument voor Spinoza bij de Nieuwe Kerk in Den  Haag (zie onder) voegde daaraan dit weekend een mooie nieuwe foto van alleen de steen toe.

 
"De aarde hier dekt het gebeente van Benedictus de Spinoza, oudtijds in de Nieuwe Kerk begraven". [Voor de vertaling zie de reactie van Rob van der Hoeden op dit blog] - Mooi dat bosje bloemen.

Hoewel Roel Wijnants eerder een link plaatste naar mijn blog waarin hij had kunnen lezen dat het beter is van 'grafmonument' in plaats van 'graf' te spreken, daar het slechts ernaar verwijst dat ergens in die grond bij de kerk waarschijnlijk de geruimde beenderresten zijn herbegraven, noemt hij het toch 'Graf Baruch Spinoza' - te begrijpen als je de steen ziet. Zie hier op Flickr; er staan aardige reacties bij.

Met dank aan Roel Wijnants, van wie ik eerder deze foto opnam:                                       foto van Roel Wijnants - van hier

Al diverse malen had ik een blog over het grafmonument voor Spinoza:

26-05-2009 Spinoza's 'graf'

27-05-2009, Spinoza's 'graf' of beter: herdenkingsmonument (2)

21-04-2010 Spinoza in het Pantheon van het Letterkundig Museum

31-07-2010, Een witte roos voor Spinoza (Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum in Den Haag  brengt bezoek aan Spinoza's grafmonument)

16-03-2011 Boek over De Nieuwe Kerk in Den Haag

29-12-2012 Ben Goerion's bezoek aan Spinoza's grafmonument op zaterdag 25 juni 1960