Wim Klever gebruikt website als publicatieplatform

Wim Klever gebruikt de nieuwe, naast dit weblog opgezette, website www.benedictusdespinoza.nl als site om zijn manuscript LOCKE´S DISGUISED SPINOZISM te publiceren.

Al eerder, op 11 november 2008, gaf ik hier op dit weblog de informatie over zijn in eigen beheer uitgegeven werk John Locke - vermomde en miskende spinozist.

Hij maakte daarvan voor het internationale forum ook een enigszins ingekorte Engelse versie, die hij tevens een behoorlijke meerwaarde gaf door fragmenten van Spinoza en Locke kolomsgewijs naast elkaar  te plaatsen, die de lezer a.h.w. dwingen om de overeenkomsten waar hij op wil wijzen, te zien en te overwegen.

Wim Klever mag terecht trots zijn op wat hij hier (in een incubatie periode van 14 jaar) tot stand heeft gebracht. De maker van dit weblog en bijbehorende website is apetrots dat deze het platform van uitgave mocht worden! Hier is de link naar de publicatie.

 

Het internet biedt de handige mogelijkheid om een tekst, die te omvangrijk is voor een tijdschrift en te klein voor een boek aan geïnteresseerden ter beschikking te stellen.

Großartig van Wim Klever dat hij zijn arbeid op deze wijze kosteloos beschikbaar stelt voor allen die daarvan wensen te profiteren in binnen- en buitenland.

Het is te hopen dat zijn ontdekkingen doorwerking zullen hebben. In ieder geval kan er nu, door deze publicatie, door Spinoza-scholars naar worden verwezen.  

De bezoekers van dit weblog zijn de eersten die van deze tekst kunnen profiteren.

 

Reacties

Charlie Hueneman was zo vriendelijk om mijn LOCKE'S DISGUISED SPINOZISM ook op zijn blog HUENEMANNIAC op te nemen en aldus de verspreiding van mijn revolutionaire these mede te bevorderen. Hier geldt: hoe meer hoe beter.

Hij heeft inderdaad het bestand zelf (en niet alleen een link naar het bestand op benedictusdespinoza.nl) op zijn weblog opgenomen. Dat kan kennelijk bij wordpress.com in tegenstelling tot bij vele andere weblogs. Het is een goede zaak dat het op meerdere plekken op het web beschikbaar is.
Ik neem meteen even over wat hij vrijdag op zijn blog schreef
http://huenemanniac.wordpress.com/2009/01/30/410/
"Wim Klever is a great scholar of Spinoza. His work over the years has traced significant influences upon Spinoza (say, by Francis van den Enden) and surprising influences of Spinoza on others. I am providing a pdf copy of a paper he recently sent me ('Locke's Disguised Spinozism') about Spinoza's influence on Locke. It is a lengthy paper, and I haven't had time to read it yet, but it surely merits the attention of scholars of early modern philosophy."