Maandag a.s. verschijnt "De essentie van Spinoza"

Maandag 24 oktober begint bij de ISVW de themaweek “De actualiteit van Spinoza’s filosofie” [cf.]*. Die zal worden ingeleid door Maarten van Buuren. Dan verschijnt tegelijk bij ISVW Uitgevers zijn tweede boek over Spinoza: De essentie van Spinoza. [Eerder al in dit blog aangekondigd]. Best een gewaagde titel als je - met zijn eerste boek voor ogen - tegelijk beziet wat volgens Spinoza in 2/Def2 tot de essentie van iets behoort: “alles waarvan het bestaan noodzakelijk het bestaan van de zaak met zich meebrengt en waarvan het verdwijnen haar noodzakelijk wegneemt; of anders gezegd: de essentie is iets zonder wat de zaak niet kan bestaan en gedacht kan worden en omgekeerd is de essentie iets wat zonder deze zaak niet kan bestaan en gedacht kan worden.” Wezen en ding impliceren elkaar dus wederzijds.

Het was uiteraard meteen duidelijk dat met Spinoza in de titel niet Spinoza bedoeld kan zijn, maar de filosofie van Spinoza. Maar dan nóg: het wezen ervan geven! Ga er maar eens aanstaan. Het maakt zeer nieuwsgierig of Van Buuren dat wel gaat lukken.

 

*) De website van de VHS verwijst voor opgave - niet erg handig - naar www.landgoedisvw.nl/ -

Reacties

Vandaag het boekje aangeschaft en gelezen en besloten het NIET te bespreken. Er is het een en ander over te zeggen, maar ik ga er geen blog aan vuil maken. Ik laat het hier onbesproken.

If you are video lover and love to watch latest movies then this one is the most easiest way to get latest collection of videos stream anytime  you need to follow just few simple steps.

hey nice post!!! thanks for sharing this awesome post.

If you need a mattress that is both comfortable and a smart buy, you can always opt for Mattressify.

Get the best mattresses for yourself from our official site. We help you get the best mattress that is both comfortable and a smart buy.

We hope that Maarten van Buuren would be able to bring the same magic in her second book, The essence of Spinoza also. I have read the first in this series and it was wonderful. Creative writers like Maarten is a real blessing to the literature,

Good high level content you're great

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ebef39
Onthoud mijn gegevens!