Spinoza & les Arts

Ontwerper Hermitz toont het Affiche
Cette affiche est destinée à l’impression couleur format A0, avec un accrochage dans Amiens et Paris.

             

Reacties

Daar hoort een heel programma bij. Heb je dat niet gekregen van Filip Buyse. Ik wel, zelfs hier in MADRID, waar ik vanavond een inspirerend gastcollege verzorg over de VANDENISTISCHE SPINOZA.

Succes gewenst met je gastcollege, Wim.
En nee, dat programma had ik niet van Filip Buyse gekregen, maar wie op de afbeelding van het affiche klikt, komt bij dat programma. Men wil maar niet erkennen dat bij Spinoza geen esthetica te vinden is, en dan krijg je thema's als "esthétisation des corps."

Of je moet, zoals sommige kunstenaars (van De Stijl o.a.) het blijkbaar zagen, Spinoza's Ethica om z'n architectonische geometrische structuur als het prototype van de moderne kunst zien. Dan heb je een esthetica "zijns ondanks"...

Ik heb hier de E thica niet bij de hand. Maar vlg mij staat in de app. van deel 1 wel degelijk een stukje esthetica. Bedankt voor je welgemeende goede wens. Ik rust nu in de lounge uit voor de veldslag.

Hier hebben we vaker onze meningen over uitgewisseld. Je vindt het door esthetica in het zoekvenster in te geven.
Ik kan er nog altijd niet over uit in wat voor wereld we sinds internet leven en dat we zo vanuit Madrid en Maastricht met elkaar via wie weet welke providers en tussenstations reacties wisselen.
Die 'veldslag' in de nog steeds doorgaande Spaans-Nederlandse oorlog (?) zul je toch wel winnen, Wim.

Frappant toch, dat het onderwerp Spinoza & kunst zo blijft intrigeren - alsof we het uit zijn filosofie per se een esthetica willen persen. Het blijft iets "kunstmatigs" houden.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c652b9
Onthoud mijn gegevens!