Verrijking van de Nederlandse secundaire Spinoza-literatuur

 

Al jaren geeft arts en filosoof Adrie Hoogendoorn cursussen aan de HOVO over de filosofie van Spinoza: over de Ethica, de TTP en TP, en de Briefwisseling. Die cursussen begeleidde hij altijd met gedegen en uitvoerige toelichtende syllabi. Deze heeft hij intussen omgewerkt tot volwaardige boekuitgaven, die hij ook verkrijgbaar stelt voor andere belangstellenden. Dit aanbod is een duidelijke verrijking van de Nederlandse secundaire Spinoza-literatuur.

De drie boeken zijn: De filosofie van Spinoza (Uitleg van de Ethica), Spinoza over godsdienst en politiek, en Spinoza’s Briefwisseling.

De boeken geven systematische toelichting van de behandelde boeken/brieven en bieden tevens informatie uit de historische context, alsmede bruikbare relevante thema’s uit de secundaire Spinoza-literatuur.

Hoe te bestellen?
U kunt de boeken bestellen tegen de prijs van € 14,95 per boek, inclusief kosten verzending, door een e-mail met opgave van de gewenste boeken en uw adres, te sturen aan:

hoogendoorn . adrie @ gmail . com
[als u alle spaties weghaalt, hebt u het juiste email-adres; dit wordt zo gedaan om spam tegen te gaan).
U ontvangt dan het bankrekeningnummer.

Reacties

Dat is mooi Stan, deze boeken onder de aandacht brengen. Zelf heb ik alleen het eerste en toen ik het daarnet even uit het boekenrek nam bracht het fijne herinneringen terug door al mijn potloodmarkeringen. Het ‘Idee van de idee’ heb ik hier op dit blog in overeenkomst met Hoogendoorn eens verdedigd maar daar werd hier toen anders over gedacht. Tot de andere protagonist me laatst melde dat hij de zaak nu toch anders zag en zich bij Hoogenboom enigszins verontschuldigd had. Sportief, dat wel, maar het bracht me toen zeker van de wijs. Gelukkig kon ik bij mijn eerste visie, die van Adrie, blijven.

Ik hoor dat Adrie een verwoed golfer is en hoop dat hij met deze warme winter veel heeft kunnen spelen. Swing die driver Adrie!

Ed, veel dank voor de complimenten, maar een golfer ben ik niet.

Eugh..., oei. Wie is dan die golfende 'Spinozist' die ook al eens op dit blog verschijnt? Wat een vergissing! Maakt niet uit, het beste Adrie.

Ed: Die 'golfende Spinozist' moet Wim Klever zijn.

Geachte meneer Hoogendoorn,
Graag ontvang ik van u de drie boek(jes),de filosofie van Spinoza, Spinoza over politiek en godsdienst en Spinoza's briefwisseling.
Ik weet helaas niet wat mijn url is omdat ik daar nog nooit van gehoord heb.