David Ives's toneelstuk New Jerusalem is een blijver

Over ruim een maand, van 11 - 27 oktober 2013, brengen de Paradox Players het theaterstuk van David Ives "New Jerusalem: The Interrogation of Baruch de Spinoza at Talmud Torah Congregation: Amsterdam, July 27, 1656," in het Howson Hall Theater bij de First Unitarian Universalist Church in Austin, Texas, VS. [zie hier en hier]
Ik meld het maar even voor het geval u die kant op moet, maar ook om het bericht toe te voegen aan de vele eerdere blogs over dit stuk, waarvan ik me afvraag of het ooit naar Nederland zal worden gehaald.

Om hier vast te houden. Het stuk is in 2012 in Jerusalem opgevoerd. In Haaretz een uitgebreide recensie (waarin het met Mollière's  Don Juan vergeleken wordt): What Spinoza and Don Juan have in common

Reacties

Wel aardig vind ik om het volgende te constateren. Op dit blog, waarin ik meldde dat de Paradox Players vanaf 11 oktober het Spinoza-stuk van David Ives zouden opvoeren, gebruiktE ik als illustratie hun affiche, maar daarop ontbrak de naam van Ives. Die heb ik er vervolgens zelf op aangebracht.
Vandaag brengt de site broadwayworld het bericht bericht dat vanavond de Paradox Players de eerste opvoering zal zijn van New Jerusalem: The Interrogation of Baruch de Spinoza at Talmud Torah Congregation: Amsterdam, July 27, 1656, by renowned playwright David Ives, at the Howson Hall Theater, tonight, October 11 - 27.

EN DAARBIJ HEEFT MEN GEBRUIK GEMAAKT VAN HET DOOR MIJ AANGEPASTE AFFICHE !

http://www.broadwayworld.com/austin/article/Paradox-Players-to-Present-NEW-JERUSALEM-1011-27-20131010

Idem en zelfs met vermelding: Courtesy of Paradox Players.

http://austin.culturemap.com/eventdetail/inew-jerusalemi-play-david-ives/
https://www.facebook.com/events/430610640381833/