De zondagse e-gazet #Spinoza now van Aviva Dierckx

Ze is nog niet te ontdekken in de lijst van sympathisanten van Spinoza in Vlaanderen [Cf.], maar al geruime tijd, om precies te zijn sinds 4 augustus 2013, brengt Aviva Dierckx elke week een verzameling nieuwtjes over Spinoza en Spinozana op #Spinoza now

Ze is nationaal voorzitter van de Vereniging van Liberale Vrouwen in België [cf. wiki], voor het blad Volksbelang waarvan ze een soort column heeft [cf. b.v. febr. 2014 PDF of juli 2014 PDF]. Haar foto nam ik uit dat blad.  

Ook al lijkt ze dit blog nog niet ontdekt te hebben, een aantal blogs komen wel in haar e-zondagskrant voor, maar dan via en sinds de twitteraccount die Leon Kuunders maakte. Ik krijg de indruk dat ze niet zelf internet afspeurt om wekelijks (bijna) alle Spinozistische nieuwtjes te bundelen, maar dat dit via het programma dat ze gebruikt tamelijk of geheel automatisch gebeurt. Ze is blijkbaar goed thuis in en wellicht nogal gek op het gebruiken van apps, want zo maakte ze in 2011 deze Spinoza in zijn tijdskader.

Ze zit ook op Twitter, waarop ze elke week via een tweet op het uitkomen van een nieuwe #Spinoza now wijst.

Sinds ik de belangstelling voor Spinoza van Aviva Dierckx ontdekte en in haar een verwante geest vermoedde, ga ik er af en toe kijken wat ik zoal gemist heb van alles wat bij haar te vinden is.
En het werd tijd, zo meende ik, dat ik eens een blogje aan haar
wijdde.