Eerste impressie van stukje uit Theo Loevendie's Spinoza Opera

Over het voornemen van Theo Loevendie om een de Spinoza Opera te schrijven zijn veel berichten op dit weblog te lezen (geweest). De bedoeling is dat op 11 oktober 2014 de Opera in première gaat. Afgelopen weekend is een nieuwe fase in de berichtgeving erover gekomen: op de Spinozadag 2013, vorige zondag in Paradiso was een voorproefje te beluisteren met medewerking van Marcel Reijans (zang) en Maarten Hillenius (piano).

De zaterdag eraan voorafgaand, 23 november - uiteraard naar aanleiding van die Spinozadag 2013 - was op Radio4 in het programma Podium op Zaterdag een uitgebreid gesprek van Co de Kloet met Theo Loevendie over zijn bedoeling met en voortgang in het componeren van de Spinoza Opera. Daarin horen we eveneens Marcel Reijans, tenor, in de rol van Franciscus van den Enden en pianist Maarten Hillenius. Loevendie hoorde het bij deze gelegenheid ook pas voor het eerst!

Hier is het hele programma van een uur te beluisteren; en hier is apart direct de première van dat stukje uit de Spinoza Opera te beluisteren.