Even wat passen op de plaats

             Het wordt even een paar dagen stil op dit blog

Er is niet aan te ontkomen. Wil ik dit blog kunnen blijven voortzetten dan moet ik even doorbijten en van alle (duizenden) blogs van de voorbije jaren de reactiemogelijkheid stopzetten. Daarvoor moet ik elk blog openen en een vakje aanvinken - het kan niet anders.
Anders blijf ik elke dag gedwongen worden om de vele fake-reacties van de cyberpiraten te verwijderen. Dit blijft maar doorgaan. Vandaag heb ik weer rond de 75 van deze spams moeten verwijderen en nog blijven ze binnenvallen. Het is dweilen met de kraan open.
Ik vind het wel zonde van de tijd, maar ontkom er niet aan: wil ik in de toekomst met plezier kunnen blijven bloggen, dan moet ik deze klus klaren.  

Voortaan houdt ik alleen van de laatste blogs de reactiemogelijkheid open (gedurende ca. een week). Er wordt immers toch al weinig gereageerd en als dat gebeurt, dan op de meest recente blogs.

Mocht iemand op een oud blog willen reageren, dan kan dat via de bij het blog behorende e-mail (zie in de kop en rechts bij de links).

De cyberpiraten hebben in zoverre gewonnen dat zij mij tot deze verdedigingsstrategie dwingen. Maar als dat karwei geklaard is, zal dit blog een onneembare vesting blijken (voor vijand én vriend, dat wel).

't Plaatje heb ik zelf (geen haar beter...) even van internet  gepiraat.

Stan Verdult

Reacties

Eindelijk om 19:00 uur had ik alle oude blogs "gesloten" en de spam-reacties die ondertussen almaar bleven binnenkomen verwijderd. Aan het feit dat ze binnen bleven komen, terwijl ik maand na maand en jaar na jaar de reactiemogelijkheden beëindigde, leid ik af dat het echt om robotjes ging. Mensen zouden het allang hebben opgegeven, wanneer ze zagen dat ik druk bezig was alle bruggen op te halen.
Enfin, dit vervelende piraten-euvel heb ik verslagen: ze komen hier niet meer binnen. Ik hoop niet dat er nieuwe trucs verzonnen worden om dit bloggen ze te hinderen, want dan stop ik er definitief mee. Vreselijk, zoveel tijd als dit mee heeft gekost. Zucht en nog een grote zucht. Duim met mij, bezoekers van dit blog, dan ik van deze kwelduiveltjes definitief verlost ben. Jammer is wel dat niet alleen zij, maar ook normale bezoekers niet meer op oude blogs kunnen reageren. Enfin, voor wie wil reageren is er de e-mail.

Dank je, Stan. Ik hoop dat je blog blijft doorgaan.

Dank voor je reactie, Patricia.
Ja, als ik de cybercrime tegen dit blog met het "ophalen van alle bruggen" (het sluiten van alle oude reactiemogelijkheden) definitief heb weten te pareren, dan hoef ik geen tijd en energie meer aan weerwerk te besteden en kan ik mij weer helemaal met Spinoza, Spinozisme en Spinozana bezighouden - waar dit blog voor bedoeld is. Dat zal hoop ik weer snel te merken zijn.

Blijkbaar blijven de cyberrobots op dit blog beuken. Dat merkte ik daar om 23:40 uur, toch weer zo'n fakereactie verscheen op een vroeger blog, waarvan de reactiemogelijkheid nog niet afgesloten was. Blijkbaar heb ik - door vermoeidheid wellicht - een enkel blog over het hoofd gezien. Die automaatjes houden blijkbaar nooit op. De paar recentste blogs (die van mei) die ik open liet staan, zullen ook wel ontdekt worden. Maar goed, dat is te hanteren, dunkt me. Griezelig vind ik wel de gedachte dat misschien nog zeer lang de weg naar deze blogs gezocht blijft worden. Is er wel iemand die de knop nog ooit om kan zetten? Ik vrees dat ze als permanente vervuilers op internet blijven rondwaren – als kleine vliegende Hollanders: vrij rondzwalkende piratenautomaatjes op zoek naar prooi.

NB, zojuist, om 09:40, hadden 'ze' toch weer een blog met openstaand reactievenster gevonden. Het bewijst dat het gaande blijft. Maar goed, ooit zijn echt alle vensters gesloten.