Gaat de uitreiking van de Spinozaprijzen misschien niet door?

Op maandag 6 juni 2011 werd bekend gemaakt welke onderzoekers dit jaar de NWO-Spinozapremie zouden ontvangen. Deze premie, ook wel Spinozaprijs genoemd, is de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Iedere laureaat ontvangt 2,5 miljoen euro. Vervolgens kan men lid worden van de zeer exclusieve "Spinozaclub" van Spinozaprijswinnaars...

Aanstaande vrijdag 9 september zou de uitreiking van de Spinozapremies 2011 plaats hebben. Maar tot heden, woensdag 7 september 2011 18:45 uur staan plaats en programma nog altijd niet op de website vermeld; geen nieuwsberichtje te zien, laat staan dat er aangemeld kan worden door wie de uitreiking bij wil wonen. Beetje slordig van de organisatie van de Spinozaprijs.

Spinozalaureaten Heino Falcke,Patti Valkenburg en Erik Verlinde en NWO-voorzitter Jos Engelen tijdens de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2011 op maandag 6 juni. Credits: NWO/Arie Wapenaar

Spinozalaureaten (vlnr) Heino Falcke, Patti Valkenburg en Erik Verlinde en NWO-voorzitter Jos Engelen tijdens de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2011 op maandag 6 juni.
[Credits: NWO/Arie Wapenaar]

Aanvulling 8 september 2011

Niet op de website over de Spinozapremies, maar onder nieuws op de NWO-site staat een bericht gedateerd op 6 september (maar waarom was dat gisteren dan niet te zien? Ik ben daar gaan kijken... Het "laatst gewijzigd 8 september" geeft te denken...)

9 september: uitreiking NWO-Spinozapremies
Heino Falcke, Patti Valkenburg en Erik Verlinde maken op 9 september bekend wat hun plannen zijn met hun NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen. De premie is de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Staatssecretaris van OCW Halbe Zijlstra reikt de NWO-Spinozapremies uit. De uitreiking vindt plaats vanaf 13.30 uur in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Pers is, na aanmelding, van harte welkom. [zie hier bij NWO méér]

Aanvulling 9 september 2011

Programma Uitreiking NWO-Spinozapremies 2011
op 9 september is deze afbeelding van de toeganskaart geplaatst, met de mededeling: "N.B.: Dit betreft een besloten bijeenkomst."

Reacties

Is de uitreiking van de Spinozapremie op 9 september op de computer te volgen zoals de bekendmaking in juni.
Vriendelijkdank voor uw antwoord,G.H.Potman

@ G.H.Potman.
Ik zou het niet weten. Er heerst volledige radio- en internetstilte op de betreffende website van de NWO.

Inmiddels blijkt - niet op de website over de Spinozapremies, maar - op de website van de NWO op 6 september eennieuwsbericht te zijn geplaatst met programma over de uitreiking die morgen zal plaatsvinden vanaf 13.30 uur in de Nieuwe Kerk te Den Haag.
Ik zal het blog hiermee aavullen.