Hubert Vandenbossche is toch echt nog springlevend

Naar aanleiding van het blog over het zeer opvallende aanbod van Hubert Vandenbossche, werd ik door iemand gemaild dat hij al in 2008 overleden zou zijn! Wat nou? Even googlen en zie daar: de onvolprezen DBNL meldt bij Hubert Vandenbossche (die van de Koerbagh-studies) geboren: 3 november 1940 te Sint-Marie-Horebeke - overleden: 22 juni 2008 te Ronse [zie bij DBNL]

Met wie had ik zaterdag dan gesproken, waarna ik mijn blog over dat bijzondere aanbod voor een beurs had gemaakt? Uiteraard meteen weer naar Brussel gebeld en dat telefoontje gaf de mogelijke opheldering. Wellicht betrof het een verwarring met de gelijknamige kunstschilder Hubert Vandenbossche, maar die was overigens al in 1957 overleden. Er moet hoe dan ook sprake zijn van een persoonsverwisseling bij degenen die menen dat de Vandenbossche van de Koerbaghstudie zou zijn overleden. Hij lééft! En zet zich in om Adriaan Koerbagh's Een Ligt een nieuw leven te geven. Ik zal dit aan de redactie van de DBNL melden.

Tot mijn vreugde vernam ik dat hij inmiddels al drie serieuze reacties heeft gehad (waaruit hij nu dus moet kiezen…)

Reacties

Toch wonderlijk dat dan niemand, ook Hubert Vandenbossche zelf niet (die van de Koerbagh-studies), eerder aan de bel heeft getrokken als in DBNL wordt vermeld dat hij in 2008 overleden is. Even wonderlijk overigens als die uitgeloofde beurs van 25000 euro.

Ja, Henk, zo bestaan er inderdaad nog steeds 'wonderlijke zaken', minder fraaie, maar toch ook heel mooie.
De redactie van de DBNL meldt intussen midden in een verhuizing te zitten zodat het nog even kan duren voordat alle correcties kunnen worden doorgevoerd.