Julian Palley - Spinoza's stone and other poems

Twee motieven heb ik om om deze dichtbundel te signaleren. Op zoek naar gedichten over Spinoza, kwam ik het al een hele tijd geleden tegen: Julian Palley: Spinoza's stone and other poems [J.N.R. Pub, 1976]. Ik vind het zo'n mooie titel en zou daarom best graag dit boekje een keer willen inzien.

Maar een tweede motief is: hiermee geef ik deze cover aan internet. U zult het verder nergens tegen komen. Het boek wordt vaker gesignaleerd, maar altijd zonder beeld van de cover. Ik heb het ooit een keer van ebay opgepikt, maar ook daar is het niet meer te vinden. Hierbij dus.

Er is weinig over hem te vinden. Zie hier een overzicht van de boeken van Julian Palley, Professor Emeritus, Spanish and Portuguese - School of Humanities.

Reacties

Samen met jou, Stan, smacht ik van verlangen om het gedicht te lezen (te krijgen) over 'Spinoza's steen'. Zou er dan eindelijk een dichter zijn die diepzinnige boodschap van Spinozas steen-voorbeeld (brief 58) heeft weten te verstaan, ondanks de corrupte tekst van de brief in de OPERA POSTHUMA en de onkraitische herdrukken ervan? Je weet wel: ik bedoel de verkeerde plaatsing van de komma voor 'cessante' in plats van na dit woord, waardoor het voorbeeld de beweging vna het projectiel volstrekt onbegrijpelijk maakt en lijkt aan te duiden wat Spinoza wil weerleggen. Zie mijn publicaties over "Inertia as an effect". Ooit heb je ook nog aandacht gevraagd voor het boek DE STEEN VLIEGT. VERKENNINGEN GEINSPIREERD DOOR HET GEDACHTENGOED VAN BENEDICTUS DE SPINOZA (1995), een uitgave van Amsterdamse kunstenaars in samenwerking met Het Spinozahuis. Het boek was mooi en kostbaar uitgegeven, maar sloeg de plank totaal mis.