Lightshow met Spinoza op Spuiplein in Den Haag

Wat je allemaal met Spinoza kunt doen...

Tussen 11 december 2007 en 20 januari 2008 biedt het Spuiplein in Den haag van 17.00 tot 00.30 uur een laserspectacel, waarbij teksten van Spinoza worden geprojecteerd. 

 

Lichtontwerper Reier Pos heeft opnieuw een ontwerp gemaakt om het Spuiplein tijdens de wintermaanden op een bijzondere manier te verlichten. Van 11 december 2007 tot 20 januari 2008 kan iedereen elke avond genieten van dit lichtspel op het Spuiplein!

De ode aan de beroemdste Nederlandse denker, de zeventiende-eeuwse filosoof Spinoza, vindt plaats op een steenworp afstand van de Nieuwe Kerk, waar Spinoza op 25 februari 1677 werd begraven. Zijn graf werd echter na enkele jaren geruimd, omdat de huur niet meer werd betaald.

In de spotlights

De initiatiefnemer Stichting Spuiplein stelt zich tot doel het Spuiplein te verlevendigen. Met de beelden en teksten van de filosoof Spinoza staat het culturele karakter van het Spuiplein letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Dit alles zorgt voor een bijzondere sfeer.

In het kunstwerk worden de openbare ruimte en de architectonische details 'subtiel uitgelicht'. Hierdoor wordt op een speelse manier de aandacht naar de omgeving getrokken. Naast het uiterlijk speelt ook het innerlijk een rol in deze projectie. Het licht en de teksten van Spinoza verbinden de gebouwen en de openbare ruimte met de mensen die op en rond het Spuiplein zijn.
[Zie ook het persbericht van 7 december 2007 van de gemeente Den Haag]

[foto van hier]

Zie op YouTube een impressie van de LaserShow