Lotte's recentste Spinoza-tekening

Bij deze afbeelding van Spinoza die Lotte Egtberts gisteren op haar blog met de titel "failure" bracht (wat m.i. niet op de afbeelding sloeg), schreef ze: "is gemaakt met witte en zwarte podlood, verf, pen en houtskool. Het enige waar ik me aan stoor is zijn voorhoofd."

Verder staat er: "Links zie je dat ik deze met een schaar heb geknipt omdat mijn stanleymes (Stanly?) ergens anders in dit huis ligt."

Wel, ik ben zo vrij geweest de afbeelding recht te 'knippen', waarbij wat materiaal aan de zijkanten verloren ging. Als u op de afbeelding klikt, komt u bij haar scheve origineel.

Aan het voorhoofd zie ik niets storends, maar de uitstraling van het gezicht? Mijn eerste indruk was: 'beetje dommig' of - met die heerlijke krullige lokken erbij - 'enigszins schaapachtig'... Maar vanaf mijn tweede en volgende indrukken, vind ik het toch een prachtige afbeelding. Écht Spinoza - liefdevol getekend. (Wilde dat ik zoiets kon.)

Reacties

Ha, Stan, je hebt hem gevonden! Ik was al benieuwd over hoe lang het zou duren. Ik denk dat ik een nieuwe ga maken omdat ik over deze nog lang niet tevreden ben. Zo wel, dan krijg je hem natuurlijk te zien :)

Dag, Lotte,
Ik had hem gisteren al gevonden, maar aarzelde even of ik hem wel wilde en mocht overnemen in dit blog. "Wilde", want ik moest even wennen, maar hoe vaker ik hem bekeek hoe tevredener ik erover werd. "Mocht", want hij is en blijft van jou (dus als je wilt dat ik hem verwijder omdat ie niet af is o.i.d. doe ik dat, hoewel met spijt). Ik zie nu aan je reactie dat je er al op zat te wachten! Ik durfde het ('mocht' het van mezelf), daar elke dag tussen de 400 en 500 personen even naar dit blog komen kijken (daaronder vooral Spinoza-geïntereseerden uit de hele wereld). Dus hier krijgen je tekeningen en wie weet ooit een schilderij van Spinoza meteen een brede verspreiding.

Ha, nee, ik laat je volledig vrij hoor!