Maarten van Buuren over Spinoza in Crea

spinozalezing: wegen naar de vrijheid

Een reeks van vijf lezingen voor CREA: 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november en 15 november 2016
Nooit begrepen waar Spinoza over gaat? Volg de CREA-lezingen van Maarten van Buuren en je snapt waarom Spinoza Nederlands (en misschien wel 's werelds) grootste filosoof is.
Spinoza is even ingewikkeld als beroemd. Zijn Ethica geldt als onleesbaar. In vijf lezingen zal ik de kernbegrippen behandelen waarop Spinoza's filosofie steunt, zoals God, zelfbeschikking, de cruciale rol van de intuïtie, de samenwerking met anderen en vooral: het streven naar vrijheid. Ik zal de filosofie van Spinoza inzichtelijk maken in bewoordingen die iedereen kan volgen. Volgens Spinoza is het belangrijk dat we ons bevrijden van betutteling en leven in overeenstemming met de wereld en met onszelf. Alleen dan kunnen we gelukkig worden.

Locatie: CREA theater
Toegang: studenten gratis | overigen € 5 [cf.]

Ik geef het toch maar even door... 

Reacties

Min of meer tot mijn verrassing heeft een zekere anonymus zijn blog benedictus-de-Spinoza.blogse weer leven ingeblazen. Daarop schreef hij vandaag:

"Het leek onmogelijk, maar Stan Verdult is overstag gegaan. Hij maakt reclame voor presentaties van Maarten van Buuren."

Zie zijn blog van vandaag. http://spinoza.blogse.nl/log/maarten-van-buuren-over-spinoza-in-crea.html

Maar is doorgeven van feitelijke informatie hetzelfde als "reclame maken"? Aan het slot schreef ik: "Ik geef het toch maar even door... " hetgeen me duidelijk genoeg lijkt.
Zie
http://benedictus-de-spinoza.blogse.nl/

Vandaag zie ik ook dat dezelfde onder de naam Bento nog een blog is begonnen, waarvoor hij put uit dit blog, Wikipedia en de KB.
Zie
http://blog.seniorennet.nl/spinoza/