Onora O’Neill benoemd op de Spinoza Leerstoel 2013

Blijkbaar is de Universiteit van Amsterdam z’n website alweer aan het vernieuwen. Het nadeel daarvan is dat allerlei links naar eerdere pagina’s vervolgens niet meer werken. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Zo is de informatie over de Spinoza Leerstoel verstopt. Het is niet te vinden via de menu’s, maar íets staat er nog wel [zie hier]. Enfin, het zij zo. Een opmerkelijke ‘verbetering’ lijkt bovenstaande banner die in de kop van de webpagina van de Afdeling Wijsbegeerte is geplaatst.

Behalve via de UvA Studiegids voor studenten wordt voor de buitenwereld op een weer wat krakkemikkige manier bekend gemaakt wie de Spinoza Leerstoel dit jaar zal bekleden: via persberichten, maar niet meer via een pagina op de website (de oude pagina wordt niet meer bijgehouden). Enfin, na wat zoekwerk kan ik hier melden dat Barones Onora O’Neill voor 2013 op de Spinoza Leerstoel van de Afdeling Wijsbegeerte van Universiteit van Amsterdam is benoemd. Deze Leerstoel werd in 1995 ingesteld.

Zij zal behalve enige cursussen twee publiekslezingen geven in de Aula van de UvA onder de gezamenlijke titel: ‘Speech Rights and Speech Wrongs’.

Op donderdag 25 April 2013 is de eerste lezing: From Toleration to Freedom of Expression. Deze zal worden gegeven in de Aula (the Auditorium) [zie hier]

Op donderdag 16 mei 2013 is de tweede lezing: Speech Rights and Mediated Communication
Deze zal worden gegeven in de Agnietenkapel [zie hier]

Ik heb tussen haar publicaties niets over Spinoza kunnen vinden, maar op deze Leerstoel en bij dit onderwerp, mag je aannemen dat ze zich ook enigszins in Spinoza zal verdiepen.