Pak dit BBC-gesprek met Susan James over Spinoza’s passies en politiek

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari 2010 zond BBC Radio 3 in de reeks 'Enlightenment Voices' vijf programma’s van telkens ca 15 minuten uit: gesprekken met deskundigen over het werk van de filosoof Baruch Spinoza.

Op 4 juli 2010 gaf ik in dit blog de zeven video’s door die iemand hiervan op Youtube had gezet. Maar die zijn inmiddels niet meer te beluisteren - werden n.a.v. protest van rechthebbenden gewist. Het zijn nu zeven zwarte gaten...

Nu heeft gisteren iemand het beste van de vijf gesprekken, namelijk dat met Susan James, weer op Youtube gezet. Ik geef dat hier maar weer door.

De kans is echter groot dat ook deze opname weer verdwijnt. Degenen die dit, net als ik een goed gesprek vinden over Spinoza’s leer over passies en politiek, kunnen voor zichzelf een geluidsopname maken. Wim Klever schreef enthousiast: “haar reconstructie van Spinoza's 'democratisme' is uitdagend en nodigt uit tot debat.” Debat dat hier zoals meestal overigens uitbleef - net als elders trouwens. 

 

Reacties

Voor de mensen die geen tijd hebben en het filmpje daarom liever opslaan; met websites als keepvid.com kan men youtube content opslaan.