Prof. dr. Arjan W. Griffioen nieuwe Spinoza-hoogleraar

Dit nieuws is nog zo vers, dat de website van de Afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit van Amsterdam het nog niet onder de link 'Spinoza Leerstoel' heeft , maar een persbericht van het VU Medisch Centrum  meldt dat 'hun' Prof. dr. Arjan W. Griffioen de komende periode de Spinoza Leerstoel zal bekleden.
Uit dat persbericht dat gisteren op Nieuwsbank verscheen:

"De Spinoza commissie van de Amsterdamse Universiteits Vereniging heeft besloten Arjan Griffioen , hoogleraar experimentele oncologie en angiogenese, in november te benoemen als Spinoza-hoogleraar. Deze leerstoel is een samenwerking met de Universiteit van Amsterdam voor een à twee weken, met als doel een vakgebied een extra impuls te geven. Naast de Spinoza-lezing zal Griffioen enkele masterclasses aan de honours-studenten en promovendi geven en lezingen verzorgen bij geïnteresseerde afdelingen. Het is tamelijk bijzonder dat een Nederlander hiervoor is gevraagd. Meestal nodigt de Amsterdamse Universiteits Vereniging buitenlandse hoogleraren uit voor de Spinoza leerstoel."

Arjan Griffioen is sinds 1 maart 2009 groepsleider tumorangiogenese in het laboratorium van de afdeling geneeskundige oncologie van het VU Medisch Centrum [Department of Medical Oncology, VU University Medical Center]