Spinoza - de wijze uit het Westen

Reacties

Stan, je hoeft niks uit te leggen, maar ik moet bekennen dat ik dit plaatje niet goed begrijp. Er bestaat, je zult het zeker weten, echt een boek "Spinoza. La saggezza dell' Occidente", geschreven door Hervé C. Cavallera. En er is een boek van Bertrand Russell, in het Italiaans: La saggezza dell' Occidente. In beide gevallen gaat het echter om wijsheid, niet om de wijze. Ik ben, mede door de "auteur" op het omslag, een beetje puzzled.

Rob, het gaat om een luchtig bedoeld grapje op de dag van "Drie Koningen", de wijzen uit het Oosten die achter een ster aangingen. De auteur op de omslag verwijst naar de tamelijk hagiografische Spinoza-biografie van Lucas. Zoals je kunt zien heb ik gebruik gemaakt van de cover van het boek van Hervé C. Cavallera.
Verder had ik een heel verhaal ter toelichting in gedachten, maar ik heb al enige dagen last van griep en voelde me te moe. En zo liet ik het bij alleen het plaatje. Je moet het niet al te serieus nemen.
Dat sterke onderscheid dat jij aanbrengt tussen wijsheid en wijze ontgaat mij een beetje. Iemand die wijsheid brengt is een wijze, toch?