Spinoza en de moderne natuurkunde

Capa/CoverIn een blog van 19 juli 2010, "Einstein was weg van Spinoza", had ik ook informatie over een dissertatie in 2009 van de Braziliaan Roberto Leon Ponczek op Deus ou seja a Natureza - Spinoza e os novos paradigmas da Física [God oftewel de Natuur -  Spinoza en de nieuwe paradigma's van de Natuurkunde] 

Aan de  UNIVERSIDADE FEDERAL DA BAHIA, Salvador, Brazilië. Er zou aan een Engelse vertaling worden gewerkt, maar daarover heb ik sindsdien niets meer vernomen. Wel ontdekte ik zojuist dat een PDF-bestand van de dissertatie op internet staat. Ik breng dit bericht voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn en het Portugees meester zijn. Er staat geen woord Engels in - ook geen kleine samenvatting.

Reacties

Bedankt voor deze persoonlijke dienstverlening, Stan. Naar een eerste blik op de inhoudsopgave lijkt het boek razend interessant en ga ik het zeker lezen zodra het minder mooi weer is.

Nog een keer: dit boek is FORMIDABEL en waarlijk REVOLUTIONAIR. We zullen nog veel gaan horen van die Ponczec in Salvador de Bahia. Hij zal mij nog vele maanden in beslag nemen. Hij zit prexies op het sppor dat ik in mijn 'Conditioned inertia' - artikel heb aangeraakt.