Spinoza lectures van Cristina Lafont wel uitgegeven

Probeer mij minder te verbazen over de desinteresse, waarmee door de Afdeling Wijsbegeerte van de UvA en door de Koninklijke Van Gorcum b.v. de Spinoza lectures worden uitgegeven. Noch op de website van de Afd. Wijsbegeerte [of hier], noch op die van de Koninklijke Van Gorcum b.v., vind je er iets over. Vroeger werd op de website van de Koninklijke Van Gorcum b.v. (ik schrijf die niet voor niets nog eens helemaal uit) een lijst uitgegeven van Spinoza lectures, maar die wordt al jaren niet meer bijgehouden. En als je nu op hun website Spinoza of Lafont ingeeft, weet die van niks.
Enfin, ik ben er nu toch achter gekomen en nu weet u het van mij:  

Cristina Lafont, Global governance and human rights, Spinoza lectures, Koninklijke Van Gorcum b.v., oktober 2012, 56 pagina's. Verder vindt u het wel als u er belangstelling voor hebt.

 

Nu ik het dan toch over de website van Wijsbegeerte Amsterdam had. Ga eens kijken wat iemand er over Spinoza schreef:

"Spinoza zag God als iemand die met zijn blik zowel het verleden, het heden en de toekomst kon omvatten."

En wat dacht u van deze?

"Spinoza beschreef in het boek [de Ethica] met argumenten waarom de werkelijkheid uit de drie lagen substantie, attributen en modi bestond.

Is dat hoe de "filosofie van nu" tegen de "filosofie van toen" aankijkt?

Reacties

Beste Stan,
Als ik je laatste blogs nog weer eens bekijk: je bent onvermoeibaar en onbetaalbaar.

Dag Henk,
Leuk dat je weer even kwam kijken en wat laat horen.

Ik heb een paar keer wat bij v. Gorcum proberen te bestellen. Webformulieren ingevuld, bevestiging ontvangen, maar verder nooit meer iets gehoord. Ze zitten er inderdaad niet bovenop daar...